Version 1.1 of the definition has been released. Please help updating it, contribute translations, and help us with the design of logos and buttons to identify free cultural works and licenses!

Authoring process

From Definition of Free Cultural Works
Revision as of 02:46, 9 October 2009 by 83.251.225.171 (talk) (http://elin.sthlmtjejer.com/?link=kontakt.)
Jump to navigation Jump to search

Processen för att upprätthålla och uppdatera Definition i sig är enkel:

* Gör dina ändringar till Definition / Unstable. Om du är osäker, kan du föreslå förändringar på  diskussionssida först. 
* Om ändringarna är små (skrivfel, fel, etc.), kan du anmäla direkt  en moderator, och han kommer att uppdatera den stabila versionen. 
* Annars är det alltid en god idé att förklara vad du har gjort på en diskussionssida, och att vänta på samförstånd för att utveckla. 
* Endast om konsensus är synlig, den stabila versionen kommer att uppdateras. 
Men vad händer om enighet inte kan hittas om en förändring? Då, oftare än inte, kommer förändringen inte göras. Wiki erfarenheten visar att enighet ofta kan uppnås i små grupper. Skulle det dock vara en mycket tydlig uppdelning mellan två grupper, antingen i sin emotionalitet eller i antalet människor som berörs, kan det vara önskvärt att kräva en omröstning. I så fall, alla bidragsgivare som har gjort meningsfull redigeringar till definitionen (stabilt eller instabilt) kommer att få rösta. Röstningsförfarandet metoden kommer normalt  godkännande röstning, utom i fall av enkla ja / nej röster. 
Extrema förändringar som strider mot den filosofi som denna definition inleddes kan veto av moderatorer som en sista utväg. 
Andra sidor i denna wiki är gratis för alla att redigera utan särskilda förfaranden, detta kan ändras med tiden för utvalda sidor, men i allmänhet, kommer vi att försöka hålla denna wiki så öppna som möjligt.